Mıstefa Bazide Kimdir Aslen nerelidir?

Düğün Salonu Sanatçılığı ile başlayan ve şuan Kürt müziğinin en çok dinlenen Sanatçıları arasında yer almayı başaran  Mıstefa Bazidi ( Mustafa Demir ) Kimdir? aslen nerelidir hep birlikte tanıyalım.

Hal dilinde Mıstera Bezidi olarak bilinen Mustafa demir ile kardeşi Fuat demir ile birlikte Ağrı`nın Doğubeyazıt ilçesinde Has müzik isimli bir Müzik grubu kurdular  grup ilk etapta Doğubeyazıt ilçesinde Düğün salonlarında sahne almaya başladı zaman içerisinde Ağrı il ve ilçelerinde Düğünlerde çalışmaya başlayan Has müzik kısa zamanda Popüler bir grup konumuna gelmeyi başardı.

Grupta ilk etaplarda Fuat Demir, Mustafa Demir ( Mistefa Bazidi ), Barış Akkuş, Metin Yaşmin ve Ferdi Tayfur bulunmaktaydı. Daha sonraları gruba İsa Akkuş, Ercan Gündüz, Adem Okçu gibi birçok isim dahil oldu ve dönem dönem birçok isimlerle çalıştı. Has Müzik sahibi Fuat Demir ve Mustafa Demir aslen Ağrı Diyadinlidirler ve Diyadinden Doğubeyazıt'a gelmişlerdir. Has Müzik bir dönemde Sudem Müzik ile birleşerek Has / Sudem Müzik olarak devam etmişti ve kısa süren bu birliktelite tekrar iki grup ayrı olarak çalışmaya karar verdi.

Has Müzik olarak Çokca amatör halay albümü çıkarmışlardır. Has Müzik halen Doğubeyazıt'ta Fuat Demir tarafından yürütülmektedir.

Mıstefa Bazidi`nin allah vergisi Mükembel sesi kısa sürede müzik yapımcıları tarafından keşfedilip bir çok klip ve albüm çalışması yapılmıştır. Bu son dönemde Te Nebinim isimli şarkısı yüzbinler tarafından dinlenmiştir.

Comments

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();