Koma Se Bıra Kimdir koma se bıra üyeleri kimler hayat hikayeleri

Sokak müzisyenleri olarak bilinen Koma Se Bıra Taksim istiklal Meydanında sokak müzisyenliği yaparak tanındılar. Kısa sürede başarıya ulaşan üçlü binlerce hayran kitlesine  ulaşmayı başardılar. Koma se bra kimdir grub üyeleri kimlerdir aslen nerelidirler isimleri nedir Koma se bıra hakkında  kapsamlı  bilgiler aşağıda listelenmiştir.

Erkan Benli; Van Çaldıran’da 1994 yılında doğdu. Ankara Fen Lisesinin başarılı öğrencilerinden biriyken lise 2. Sınıfta Kürt olduğu için kendisini sevmeyen bir hoca tarafından bir sınava alınmıyor ve okulu bırakıp İstanbul’a geliyor. Ailesinin tek erkek çocuğu olan Erkan bir süre garsonluk yapıyor. Küçüklüğünden beri müziğe olan merakı ve okuduğu Dewrêşê Evdî, Karapetê Xaço ve Ehmedê Xanı‘nin hayatları onun müziğine ilham oluyor ve onun Barış ile tanışmasına vesile oluyor.
Erkan’ın ağzından gruba katılma hikayesi ise şöyle: “İki ay önce İstiklal’de yürürken Kürtçe bir müzik duydum ve hemen yanlarına gittim. Ben de bir iki şarkı söyledim. Sonra Barış bana teklif etti, onlara katıldım”

Barış AdalMardin’in Derik ilçesinin Çataltepe köyünde 1992 yılında doğdu.  İlkokul 5. sınıftan terk olan Barış, 12 yaşında çobanlık yaparken babasından aldığı gitar ile müziğe ilk büyük adımını atıyor. 2 yıl önce geldiği İstanbul’da bir süre kasiyer olarak çalışır.
Grup ilk olarak İstanbul’da Taksim ve İstiklal meydanlarında söyledikleri çeşitli Kürtçe müziklerle adını duyurdu. Kürtçe müziklerin yanında zaman zaman Türkçe müziklerde yer alıyor. Seslendirdikleri Kürtçe müziklerin çoğu bir zamanlar yasaklanmış parçalardı. Irkçı saldırılarla karşılaşsalar da çizgilerinden dönmediler.
Seslendirdikleri parçalar YouTube’de izlenme rekorları kırdı.
Yakın zamanda çektikleri ilk profesyonel klipleri Dadê Dadê yani Anne Anne adlı şarkıyla kısa sürede büyük şöhret kazandılar.
Koma Se Bıra Ne anlama geliyor bilmeyenler için  dip not geçelim.
“Koma Sê Bıra” “Üç Kardeş Grubu” anlamına geliyor.

Grupta şuan Barış ve Eymen kardeşler var.

Comments

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();