Xece Herdem Kimdir Kaç yaşında Aslen Nereli

Kürt müziğinin Son zamanlarda en iyi çıkış yapan bayan seslerinden olan Xece Herdem kimdir aslen nereli, kaç yaşında, gerçek ismi nedir gibi bütün sorulara yanıt olarak Sanatcının hayatını tanıtacak bir makale kaleme aldık sizler için..

Xece Herdem Kimdir Hayatı

Xecé Herdem aslen Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinden olup , Maraş katliamında ailesinin Mersin'e göç etmesiyle 1993 yılında Mersin' de doğmuştur. Asıl adı Hatice olup , kürt dilinde Xecé olarak anılmasını vesile olmuştur. Xecé Herdem 7 nüfuslu yurtsever bir aileden gelmektedir. 

KÜRT Alevisi olduğu ve yurtseverliginin burdan geldiği bilinmektedir. Yakın çevresinde edinilen bilgiye göre XECÉ HERDEM için müzik , 9-10 yaşlarında bir etkinlikte , Selda bagcan ' in " dön gel Birtanem " ezgisini seslendirdikten sonra başlamıştır. O yaşlarda etkinlikte bulunan herkesi sesi ile etkisi altına almış ve o günden bugüne kadar sanat adına pek çok adım atmıştır. İkamet ettiği mersinde belli başlı derneklerde sahne yapıp insanların duygularına ortak olmuştur. Her zaman için sanatın evrensel olduğu kanısında yürümüştür. Katıldığı bir programda; ne zaman beridir müzik ile uğraşıyorsunuz? Sorusuna " bildim bileli müzikle yaşarım" cevabını vermiştir Mütevazi bi şekilde. Mutevaziliginden ve yaptığı sanattan asla ödün vermeyen sanatçılarimizdan biridir. 

Bu sebeple müzik  Xecé HERDEM demektir dinleyicileri için... Son zamanlarda Şan eğitimi aldığı da bilinmektedir. Hayatının neredeyse tamamına yakın kısmını müziğe olan sevdasına ayırmıştır... XECÉ HERDEM her ne kadar profesyonel albüm yapmasa da , yapmış olduğu akustik klip çalışmaları ile büyük beğeni toplamış olup , büyük kitlelere sesini duyurmuştur. Bu dönemde albüm hazırlığında olduğu gözlenmektedir. Xecé Herdem sanatın konu edindiği bir söyleşide ; en büyük hayalinin KÜRT müziğine katkı sağlamak olduğunu dile getirmiştir...

2 Comments

  1. Xece herdem bence Kürt müziğinin son yıllarda yetişmiş olan en güçlü bayan sanatçılar listesinde ilk sirada yer alabilecek kapasitede severek dinliyorum şansıda batıda açık olur inşallah.

    Ben ağrıdan Baran herkese selamlar saygılar...

    YanıtlaSil
  2. pazacıkğı hep sevmişimdir ama xece herdem sayesinde bu sevgi iyiden iyiye percinlendi. bana göre xece herdem şuanki türkiyede en güçlü kadın seslerinin başında geliyor rabbim başarılarının devamını getirsin. Hatice bacı.

    YanıtlaSil

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();